A Diaverum új pénzügyi igazgatót és új stratégiai és egészségpolitikai igazgatót nevez ki.

München, 2015. január 19. - A Diaverum, a világ egyik vezető vesepótló kezelést nyújtó szolgáltatója két német felsővezetőt nevezett ki ügyvezető csapatába. Február 1-jétől Martin E. Loeffler, egy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező pénzügyi vezető veszi át a Diaverumnál a pénzügyi igazgató szerepet Annette Kumlien jelenleg alelnök, operatív igazgatótól. A stratégiai iroda funkcióját kibővítették a kormányzati és egészséggazdasági ügyekkel, vezetője pedig Dr. Claus Biermann lett, aki vezető tanácsadóként már dolgozott a Diaverumnak 2014-ben. Mindkettőjük Dag Andersson elnök-vezérigazgató (CEO) közvetlen beosztottja.

Az ügyvezető csoport új kinevezéseit kommentálva Dag Andersson kijelentette: „Folytatjuk a növekedést és üzleti tevékenységünket kiterjesztjük egy teljesen integrált betegellátási modell irányába, és ezt tükrözi ügyvezető csapatunk legutóbbi bővítése is.”

„Martin Loeffler már bizonyított dinamikus környezetben és összetett feltételek mellett végzett munkájával, míg Dr. Claus Biermann igazi ágazati szakértő, széleskörű stratégiai, egészségpolitikai és egészséggazdasági tapasztalatokkal. Mindkettőjüknél a legteljesebb mértékben a betegek állnak a középpontban, és nélkülözhetetlenek lesznek a vállalat integrált betegellátási koncepciójának megvalósításában” - tette hozzá Dag Andersson.

Martin E. Loeffler - nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező pénzügyi igazgató

Martin Loeffler pályáját a kontrolling területén kezdte. Ügyvezető igazgató és regionális pénzügyi igazgató lett a Computer 2000-nél, miután a Tech Data Corporation felvásárolta a vállalatot. 2003-tól különböző vállalatoknál dolgozott pénzügyi igazgatóként: Thiel Logistik AG, Gagfah S.A. és agri.capital. A Diaverumhoz való belépése előtt Hamburgban a CFO Solutions vezetője volt. Martin Loefflernek német üzletviteli végzettsége és az amerikai University of Georgia egyetemen szerzett MBA fokozata van.

„A Diaverum legyűgöző fejlődést mutatott az elmúlt években, és a helyi követelményekhez való rugalmas alkalmazkodásával kombinált globális hozzáállása miatt különösen nagyra becsült partner. Nagyon várom a lehetőséget, hogy ennek a vállalatnak a növekedését és teljesítményét segíthessem” - nyilatkozta Martin Loeffler alelnök, a Diaverum pénzügyi igazgatója.

Dr. Claus Biermann - nemzetközi egészségügyi ágazati szakértő

„Izgalmas dolog ennél a gyorsan növekvő vállalatnál dolgozni, és ugyanakkor az integrált betegellátás útját egyengetni. A siker eléréséhez kulcsfontosságú egy egészségügyi szakpolitikai felügyeleti rendszer létrehozása, stratégiai partnerkapcsolatok kialakítása és fenntartása, valamint az integrált egészségügy értékeinek bemutatására szolgáló kísérleti projektek bevezetése” - jelentette ki Dr. Claus Biermann alelnök, a Diaverum stratégiai & és egészségpolitikai igazgatója.

Mielőtt 2015-ben a Diaverumhoz került volna, Dr. Claus W. Biermann globális vezető egészségügyi ellátási tanácsadóként és vállalkozóként dolgozott. Pályafutását 1990-ben kezdte különböző orvosi, minőségügyi és kutatási beosztásokban a hamburgi, a bochumi, a münsteri, az aarhusi és a chicagói egyetemi kórházakban, mielőtt különböző egészségügyi felsővezetői pozíciókat töltött be a Janssen-Cilag Németország/Európa, a Gruenenthal, a Coss AG és a T-System International vállalatoknál. 2006-ban a Royal Philips Electronics vállalathoz csatlakozott a globális egészségügyi ellátási üzletfejlesztés alelnökeként és a feltörekvő piaci egészségügyi ellátás orvosigazgatójaként. 2012-ben átvette a GE Németország/Európa vállalat piacfejlesztési &és innovációs egészségügyi ellátási ügyvezető igazgatói szerepét. Orvosi tanulmányait Svájcban, Németországban és az USA-ban végezte. Az orvostudományok doktora (MD) cím mellett a németországi Bielefeld egyetemen szerzett közegészségügyi mesteri fokozatú diplomával (MPH) rendelkezik.

A teljes Diaverum ügyvezető csoport megtalálható itt.