A Diaverum beruházása egy komplex transzplantációkat végző csúcstechnológiás intézménybe – d.INSTITUTE ITAC

A betegek életminőségének javítása mellett elkötelezett Diaverum új berendezésekbe és szolgáltatásbővítésbe ruházott be Argentínában, egy csúcstechnológiás Buenos Aires-i komplex transzplantációs intézményben.

Göteborg/Buenos Aires (Argentína) – 2018. július 13.: A vesebeteg-ellátás terén a világ élvonalába tartozó Diaverum átadta új, d.INSTITUTE (Instituto de Trasplantes y Alta Complejidad) nevű csúcstechnológiás komplex transzplantációs létesítményét. Az Argentínában 1998 óta, korábban Gambro Healthcare néven működő Diaverum jelenleg 32 klinikát üzemeltet az országban, amelyek összesen 3500 beteget látnak el.

A Buenos Aires központjában, az Austria utca 2012. szám alatt található, több mint 15 millió dolláros beruházással készült, élvonalbeli technológiával, 50 ággyal és 4 műtővel büszkélkedő új, 4000 m2 területű, kilencszintes létesítményben évente 4500 kezelés végezhető, beleértve a transzplantációkat, a képalkotó eljárásokat és az egyéb műtéteket. A d.INSTITUTE elődje a Diaverum által 2008-ban megvásárolt, Nephrology nevű transzplantációs központ.

Az új d.INSTITUTE (Instituto de Trasplantes y Alta Complejidad) a vese-transzplantáció és a kombinált vese-hasnyálmirigy átültetés mellett máj- és csontvelő-átültetéssel, valamint egyéb, rendkívül összetett műtétekkel és képalkotó eljárásokkal bővíti gyógyászati szolgáltatásait. Emellett a Diaverum folytatja világszínvonalú orvosi kutatásait a d.INSTITUTE intézményben.

„Jelentős lépést tettünk annak érdekében, hogy az elmúlt 40 évhez hasonlóan továbbra is jobb életminőséget tudjunk biztosítani betegeinknek” – jelentette ki Dr. Domingo Casadei, Phd, MD, a Nephrology 1978-as alapítója, aki az intézmény történetében immár 3000-nél is több transzplantációt végzett.

A kiváló vesekutató orvosként is ismert Dr. Domingo Casadei, az új d.INSTITUTE (Instituto de Trasplantes y Alta Complejidad) vezetője így folytatja: „Nagyon elégedettek vagyunk az új berendezésekkel és az összetettebb beavatkozások végzésének lehetőségével.” Egyetért Hugo Almeida argentin ügyvezető igazgatóval a következőben: „Egész Latin-Amerikára ki akarjuk terjeszteni elsőségünket a transzplantológia terén.”

Annette Kumlien alelnök, operatív igazgató, argentin területi igazgató hozzáfűzi: „Betegközpontú megközelítésünket jól tükrözi szolgáltatásaink köre és az ellátási folyamatokkal történő megvalósításuk a veseklinikáinkon. A d.INSTITUTE alapját ugyanezek az elvek képezik – szolgáltatásaink körének bővítése és a betegek minél olajozottabban működő ellátása az intézményben.”

Dag Andersson, a Diaverum elnök-vezérigazgatója arról beszélt, mekkora büszkeséggel töltik el az új d.INSTITUTE csúcstechnológiás berendezései. „A beruházás a d.INSTITUTE (Instituto de Trasplantes y Alta Complejidad) intézménybe az új berendezések és a szolgáltatások bővítése tekintetében egyaránt kulcsfontosságú a globális stratégiánk szempontjából, amely arra irányul, hogy világszerte teljes körű ellátást nyújtsunk a vesebetegek számára. Nagy örömmel tölt el az új argentin kezdeményezés, és boldogan várjuk az intézmény befolyásának növekedését a térségben.”

Sajtókapcsolat

Christina Waller Sterner

Diaverum vállalati kommunikáció

E-mail: Christina.sterner@diaverum.com

Telefon: +46 767 66 90 67

A Diaverum cég

A Diaverum egy kiemelten betegközpontú globális vesebeteg-ellátó szolgáltató. A világ élvonalába tartozó vesebeteg-ellátóként kiváló gyógyászati minőségre, vesebeteg-ellátó szolgálatásokra és betegközpontú kutatásra törekszünk. Termékfüggetlenségünknek köszönhetően az egyedi igényeknek megfelelő, személyre szabott terápiákat kínálunk, és betegeink egészségügyi szükségleteinek koordinálásával javítjuk a betegek életminőségét. Ezenfelül értéket teremtünk az egészségügyi rendszerben az egészségügyi költségvetések felhasználásának optimalizálásával – ami a beteg és a társadalom számára egyaránt előnyös. A vesebeteg-ellátás terén több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezünk – ekkor nyitotta meg kapuit első dialízis központunk Gambro Healthcare néven, ide nyúlnak vissza svéd gyökereink. Ma 18 európai, latin-amerikai, ázsiai és közel-keleti országban 11 000 munkatársunk dolgozik több mint 33 000 beteg ellátásán. A Diaverum székhelye a svédországi Lundban, központi irodája Göteborgban található. www.diaverum.com

A Diaverum Argentina

2017 végéig Argentína volt a Diaverum csoport legnagyobb országa 32 klinikával (ezt a helyet Szaúd-Arábia vette át, ahol jelenleg 35 klinikánk működik) és 3500 beteggel (Szaúd-Arabiában a számuk meghaladja a 4000-et). A korábban kisebb központokban, Nephrology néven működő d.INSTITUE a csaknem 500 transzplantációs várólistás betege (vese: 421, hasnyálmirigy: 51) mellett 1200 transzplantáció utáni beteg monitorozásáról is gondoskodik.

Az argentin vesebeteg-ellátás általában

Argentína általános statisztikai adatai szerint az országban 29 729 dializált beteg van, és 7932-en várnak új vesére (6133), májra (1268) vagy vesével kombinált hasnyálmirigyre (156). Argentína szervátültetésekre vonatkozó szigorú szabályait és előírásait a következő intézmények érvényesítik:

• A SINTRA informatikai rendszer a szervek, szövetek és őssejtek gyűjtésével és átültetésével kapcsolatos tevékenységek irányítására és ellenőrzésére szolgál Argentínában.

• Az INCUCAI (Instituto Nacional Central Único Coordinador de Ablación e Implante) nemzeti intézmény működtet, felügyel, ellenőriz és koordinál minden szerv-, őssejt- és szövetadományozást az országban.

A d.INSTITUTE ITAC (Instituto de Trasplantes y Alta Complejidad)                                                                                          Buenos Airesben található, az Austria utca 2012. szám alatt, a Juncal utca sarkán. Az ITAC élvonalbeli technológiával, csaknem 50 ággyal és 4 műtővel büszkélkedő komplex transzplantációs intézmény, ahol évente 4500 kezelés végezhető, beleértve a transzplantációkat, a műtéteket, a képalkotó eljárásokat és egyéb szolgáltatásokat. A d.INSTITUTE ITAC, melynek vezetői korábban a Nephrology nevű intézményben több mint 3000 vese-transzplantációt és a kombinált vese-hasnyálmirigy átültetést végeztek, egyben a térség egyik legjelentősebb kutatási és oktatási központja a szakemberek számára.

A d.INSTITUTE ITAC(Instituto de Trasplantes y Alta Complejidad) alapítója a Nephrology intézményben számos fontos, transzplantációval kapcsolatos fejlesztést sikeresen kezdeményező és végrehajtó, kiváló szakemberként ismert Dr. Domingo Casadei, aki:

• A Latin-Amerikai Transzplantációs Társaság társalapítója

• Az Argentin Transzplantációs Társaság volt elnöke (1992–94)

• A Latin-Amerikai Transzplantációs Társaság volt elnöke (1992–94)

• A XIX. Nemzetközi Transzplantációs Kongresszus elnöke (2002)

Az Argentin Katolikus Egyetem (UCA) nefrológus professzora